Pain de seigle

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz.
16 tranches

Składniki

Levain de seigle
  • 200 g farine de seigle
  • 125 g d'eau
  • 5 g de levure fraîche
Pâte à pain et finition
  • 400 g farine de seigle
  • 250 g d'eau
  • 15 g de levure fraîche
    5 g de levure déshydratée
  • 10 g de sel
  • de farine de blé pour saupoudrer le plan de travail
  • farine de seigle pour saupoudrer les pains

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Białko 4 g
Kalorie 516 kJ / 123 kcal
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...