Mac & cheese com abóbora

Mac & cheese com abóbora

3.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 doses

Składniki

  • queijo cheddar cortado em pedaços
    200 g
  • água
    800 g
  • abóbora-manteiga cortada em cubos (1 cm aprox.)
    400 g
  • massa tipo macarrão
    350 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • azeite
    1 fio de
  • farinha
    40 g
  • manteiga s/ sal
    40 g
  • leite
    400 g
  • pimenta preta
    ¼ c. chá de
  • noz-moscada
    2 pitadas de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 842.9 mg
Białko 19.3 g
Kalorie 2081.4 kJ / 497.5 kcal
Tłuszcz 20.1 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 60.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...