Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 45 g farinha de trigo sarraceno
- 30 g farinha de arroz
- 85 g água
- 10 g fermento de padeiro fresco
Massa
- 2 c. chá de azeite p/ untar
- 500 g água
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 20 g psyllium husk
- 500 g mistura de farinha para pão sem glúten
- 1 c. chá de sal
- 1 c. sopa de leite p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 983.1 kJ / 235 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 515.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza sem glúten havaiana
2 Std.
Pão de batata sem glúten
2 Std. 30 Min
Pão sem glúten
3小时 20 分钟
Pão integral com tomilho-limão
2h 35min
Bebida de amêndoa "zero waste"
8h 40 min
Pão de arroz sem glúten
1 Std. 30 Min
Pão de amêndoa e aveia sem glúten
1h 35min
Pão brioche sem glúten
2 Std. 50 Min
Pão de Aveia e Sementes
1 Std. 45 Min
Salada grega com frango cozido a vapor - TM5
Keine Bewertungen
Manteiga de coco
5 Min
Bolo de maçã e tâmaras sem glúten
1 Std. 30 Min