Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 45 g farinha de trigo sarraceno
- 30 g farinha de arroz
- 85 g água
- 10 g fermento de padeiro fresco
Massa
- 2 c. chá de azeite p/ untar
- 500 g água
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 20 g psyllium husk
- 500 g mistura de farinha para pão sem glúten
- 1 c. chá de sal
- 1 c. sopa de leite p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 983.1 kJ / 235 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 515.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepes sem glúten
20min
Atum com pasta de pimento e amêndoa
8 godz.
Pão de batata sem glúten
2 godz. 30 min
Pão brioche sem glúten
2h 50min
Palitos de laranja e chocolate sem glúten
1h 15min
Pão chalá vegan
2 godz. 30 min
Tapas de patê de beringela
No ratings
Caril de frango e espargos thai
1h 15min
Pão de forma sem glúten
1h 15min
Pão alentejano
3h 20min
Pão proteico
9 Std.
Pão de cenoura
1h 40min