Carbonnade à la gantoise

5.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • 40 g d'huile d'olive
  • 2 gousses d'ail coupées en deux
  • 800 g viande de bœuf pour ragoût coupée en morceaux (5-6 cm)
  • 200 g d'oignons coupés en deux
  • 30 g de beurre
  • 400 g de bière stout ou autre bière brune (Kasteelbier, Sint-Bernardus, Orval, Rochefort,...)
  • 1 c. à café de bouillon de viande en pâte ou cube de bouillon de viande
  • 1 c. à soupe de sucre brun (facultatif)
  • 2 feuilles de laurier, sèches
  • 2 brins de thym frais
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café de poivre moulu
  • 1 tranche de pain blanc
  • 1 c. à soupe de moutarde
  • trait de vinaigre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1021.4 mg
Białko 36.6 g
Kalorie 1717 kJ / 410 kcal
Tłuszcz 17.4 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 25.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...