Chicons au jambon, gratinés au comté

Chicons au jambon, gratinés au comté

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz.
4 portions

Składniki

La veille
  • 80 g de comté en morceaux
  • 500 g d'eau
  • 900 g de chicons belges, (6 à 8 souches, selon la taille), enlever le coeur du chicon
  • 40 g de beurre, salé ou non salé en morceaux
  • 2 gousses d'ail pelées et germées
  • 40 g de farine de blé
  • 400 g de lait
  • du sel
  • du poivre moulu
  • noix de muscade moulu selon votre goût
  • 6 - 8 tranches de jambon cuit

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 29 g
Kalorie 1695 kJ / 406 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...