Walnut Mooncake

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 pieces

Składniki

Filling
  • walnuts, halved
    15 g
  • melon seed
    15 g
  • salted egg yolks cut in halves
    6
  • sesame oil
    2 tsp
  • lotus seed paste white, sugar free
    190 g
Short Crust Pastry
  • all purpose flour
    120 g
  • baking powder
    1 ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • icing sugar
    25 g
  • unsalted butter cold, cut in cubes
    60 g
  • egg beaten
    35 g
Assemble
  • walnuts, halved (approx. 36 walnuts)
    70 g
  • egg yolk
    1
  • oil
    ¼ tsp

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 210.8 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 1187.5 kJ / 283.8 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 20.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...