Urządzenia i Akcesoria
Croissants
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 12 godz.
18 pieces
Składniki
-
water120 g
-
semi-skimmed milk120 g
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 tsp
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
caster sugar50 g
-
unsalted butter (50 g in pieces and 1 whole 250 g cold block), plus extra for greasing300 g
-
fine sea salt1 tsp
-
egg beaten1
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3.3 g
Kalorie
1022 kJ /
244 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pretzels
1 godz.
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Parker Rolls
2 godz. 20 min
Brioche
5 godz.
Baguettes
3 godz. 45 min
Pink and White Macarons
1 godz. 30 min
Chocolate Macarons
25 godz. 30 min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Pitta Bread
2 godz.
Lemon Drizzle Madeleines
4 godz. 45 min
Fatayer with Cheese and Mint
1 godz. 5 min
Bagels
1 godz. 20 min