Urządzenia i Akcesoria
Croissants
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 12 godz.
18 pieces
Składniki
-
water120 g
-
semi-skimmed milk120 g
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 tsp
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
caster sugar50 g
-
unsalted butter (50 g in pieces and 1 whole 250 g cold block), plus extra for greasing300 g
-
fine sea salt1 tsp
-
egg beaten1
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3.3 g
Kalorie
1022 kJ /
244 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesecake
1 godz. 30 min
Antonio Bachour: Crème Fraîche Cheesecake with Strawberry Sherbet (Metric)
9 godz. 35 min
Red Velvet Cake
1 godz. 20 min
Red, White and Blueberry Ice Cream Cake
48 godz.
Choux Pastry
2 godz.
Chocolate, Peanut and Raisin Cupcakes with Peanut Butter Icing
1 godz. 30 min
Pink and White Macarons
1 godz. 30 min
Chocolate Macarons
25 godz. 30 min
Fresh Fruit Tarts
7 godz. 5 min
Pretzels
1 godz.
Apple and Blackcurrant Pie
2 godz.
Vanilla Ice Cream
12 godz.