Cantonese Custard Lava Mooncake

Cantonese Custard Lava Mooncake

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 8 godz. 10 min
12 pieces

Składniki

  • water
    300 g
  • salted egg yolks
    5
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) adjust to taste
    10 drops
Lava filling
  • whipping cream
    40 g
  • milk powder
    10 g
  • caster sugar
    15 g
Custard filling
  • cake flour
    40 g
  • caster sugar
    35 g
  • milk powder
    20 g
  • eggs
    2
  • whipping cream
    140 g
Mooncake crust
  • butter
    90 g
  • cake flour
    140 g
  • egg
    1
  • milk powder
    20 g
Assembly and baking
  • medium protein flour for dusting

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 64.1 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 1102.5 kJ / 263.8 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 20.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...