Red velvet cake

4.6 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
18 slices

Składniki

Sponge
  • grapeseed oil plus extra to grease
    510 g
  • buttermilk
    360 g
  • eggs
    3
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • apple cider vinegar
    1 ½ tbsp
  • natural red food colouring (see Tip)
    3 - 4 tsp
  • caster sugar
    450 g
  • plain flour
    450 g
  • cocoa powder
    30 g
  • bicarbonate of soda
    2 ¼ tsp
  • sea salt
    ¼ tsp
Icing
  • caster sugar
    360 g
  • cream cheese softened
    500 g
  • unsalted butter softened
    80 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 338.8 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 2805.9 kJ / 670.6 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 67.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...