Quiche à la betterave et à la feta

Quiche à la betterave et à la feta

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 morceau/part

Składniki

Pâte
  • 120 g de beurre froid, coupé, supplémentaire pour beurrer
  • 250 g de farine de blé
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
Farce à la betterave rouge
  • 500 g de betteraves crues pelés, en morceaux
  • 500 g d'eau
Pâte à l'œuf
  • 250 g crème, à fouetter, 30-40% m.g.
  • 2 œufs
  • 10 g de moutarde douce
  • 2 pincée de poivre noir, moulu
  • 5 - 7 brins de thym frais fraîchement cueilli
  • 100 g feta en pièces

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Białko 9 g
Kalorie 1754 kJ / 419 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...