Rouleaux aux bleuets et au beurre de cacahuète

1.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
9 portion

Składniki

Pâte
  • 50 g de beurre, salé ou non salé à température ambiante, en petits morceaux
  • 160 g de lait
  • 15 g de levure fraîche
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 40 g de sucre
  • 270 g de farine à gâteau
Assemblage et cuisson
  • 80 g de beurre d'arachide
  • 50 g de myrtilles fraîches
Glaçage au citron
  • 100 g de sucre
  • 4 - 6 tranches de zeste de citron (sans moelle blanche)
  • 20 g de jus de citron
  • 30 g de myrtilles fraîches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 37.1 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 1018.9 kJ / 243.5 kcal
Tłuszcz 6.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 42.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...