Pizza au Jambon de Parme et aux Noix

Pizza au Jambon de Parme et aux Noix

2.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 28 godz.
2 morceau/part

Składniki

Levain
  • 3 g de levure déshydratée
  • 350 g d'eau
  • 300 g farine T00
  • 10 g de sucre
Pâte
  • 125 g farine T00
  • 75 g semoule de blé
  • 15 g d'huile d'olive extra vierge
  • 12 g de sel
  • 250 g d'eau
  • 30 g jus de citron
    de vinaigre
Pizza
  • d'huile d'olive
  • 30 g d'huile d'olive
  • 1 gousse d'ail
  • 300 g chicorées rouges (radicchio), en lanières (voir conseil)
    300 g d'endive, en bandes
  • 2 pincée de sel
  • 200 g de mozzarella râpé
  • 1 pincée poivre moulu
  • semoule de blé polliniser
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 150 g de jambon de Parme en tranches
  • 50 g de cerneaux de noix
  • 2 c. à soupe de miel
  • 50 g fromage bleu (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Sód 4024.5 mg
Białko 73.8 g
Kalorie 8274.9 kJ / 1977.8 kcal
Tłuszcz 121.2 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Węglowodany 228.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...