Urządzenia i Akcesoria
Schokoladencreme
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 Portionen
Składniki
-
Zartbitter-Schokolade200 g
-
Milch1000 g
-
Schokoladenpuddingpulver für je 0,5 l Milch2 Pck.
-
Zucker80 g
-
Crème fraîche200 g
-
Amaretti (ital. Mandelgebäck)100 - 200 g
-
Kakao½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1454 kJ /
347 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Feste feiern
109 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Engelsspeise
30 min
Schokoladenpudding
10 min
Erdbeermousse
4 godz. 15 min
Blitz-Cassata
20 min
Schokoladen-Mousse
5 min
Himbeerwolke
2 godz. 10 min
Milchreiscreme mit Zabaione und Himbeerpüree
30 min
Ananas-Kokos-Pudding
2 godz.
Biskuitdessert Zuppa inglese
2 godz. 30 min
Pfirsich-Trifle
8 godz. 20 min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1 godz.
Zitronen-Joghurt-Mousse
1 godz. 15 min