Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 350 g Mehl
- 200 g Wasser, lauwarm
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 20 - 25 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
Belag und Fertigstellung
- 300 g Gouda, mittelalt, in Stücken
- 200 g geräucherter Schinkenspeck, in Scheiben, durchwachsen, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 1000 g Champignons, in Scheiben (5 mm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3661 kJ / 876 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 9.8 g
Alternatywne przepisy
Nudeln mit Pilz-Sahne-Sauce
50 Min
Räucherlachs-Pizza
1 Std.
Pizzette "Tricolore"
1 Std. 30 Min
Bauernpizza
1 Std. 40 Min
Brokkoli-Champignon-Pizza
1 Std. 10 Min
Paprika-Pizza
1h 55min
Kartoffel-Zwiebel-Gratin
1 Std. 30 Min
Pizza mit Schinken und Pilzen
1 godz. 45 min
Pizza Margherita mit Bier
2hod. 10min
Spinat-Gorgonzola-Pizza
1 godz. 45 min
Porree-Schinken-Taler
2hod. 10min
Pizza Bianco mit Speck und Endivie
1 Std. 20 Min