Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rote Grütze
- 250 g Kirschnektar
- 15 g Speisestärke
- 40 g Zucker
- 300 g rote Beeren, gemischt, frisch oder TK, aufgetaut
Schmandwaffeln
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Zucker
- 3 Eier
- 250 g Schmand
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 300 g Mehl
- 1 geh. TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2711 kJ / 647 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Sahne-Waffeln
40 Min
Sylter-Sahne-Dressing
10 Min
Tortenboden
45 Min
Apfel-Schmand-Torte
2 Std.
Apfelpfannkuchen vom Blech
50 Min
Schwarzwälder Waffeln
45 Min
Pizza für 2 Bleche mit Grundsauce und Käse als Belag
1 Std. 40 Min
Quark-Waffeln
30 Min
Buttermilchkuchen
50 Min
Buttermilch-Waffeln
30 Min
Mandelwaffeln mit heißen Himbeeren
45 Min
Bergische Waffeln
20 Min