Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 350 g Mehl
- 200 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 25 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
Belag und Fertigstellung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 250 g Suppengemüse (Möhre, Sellerie, Porree), in Stücken
- 30 g Butter, in Stücken
- 40 g Tomatenmark
- 100 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Crème fraîche
- 300 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 200 g Schinken, gekocht, in Streifen
- 200 g Gouda, in Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4340 kJ / 1037 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 2001 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza mit Ratatouille
3h
Pizza mit Kohl und Speck
2h
Kräuter-Tomaten-Fougasse
18h
Pizza Vier Jahreszeiten
1 godz. 30 min
Champignonpizza
1h 40min
Paprika-Pizza
1sa 55 dk
Pizza Greco
1 godz. 20 min
Pizza mit Gemüse und Chilikäse
1 godz. 10 min
Pizza Hawaii
1h 35 min.
Salami-Pizza mit Käserand
1 Std. 50 Min
Pizza mit Schinken und Pilzen
1 godz. 45 min
Pizza für 2 Bleche mit Grundsauce und Käse als Belag
1h 40min