Urządzenia i Akcesoria
Classic White Cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 slices
Składniki
White Cake Batter
-
whole milk room temperature10 oz
-
lemon juice1 tbsp
-
unsalted butter in pieces, softened to room temperature, plus extra to grease6 oz
-
vegetable oil2 oz
-
sugar12 oz
-
egg whites, from large eggs room temperature6
-
all-purpose flour12 oz
-
corn starch3 tbsp
-
baking powder2 ½ tsp
-
baking soda½ tsp
-
salt½ tsp
-
1 tsp vanilla extractalmond extract1 tsp
White Buttercream
-
unsalted butter in pieces, softened to room temperature12 oz
-
confectioners sugar16 oz
-
whole milk room temperature1 tbsp
-
almond extract½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
265.6 mg
Białko
5.7 g
Kalorie
3100.7 kJ /
741.1 kcal
Tłuszcz
41 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
23.2 g
Węglowodany
90.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Edna's Lemon Curd Teacake
40 min
Lemon Shortbread Cookies
1 godz. 45 min
Classic Pancakes
50 min
Fudge Brownies
50 min
Classic Chocolate Fudge
3 godz. 10 min
Red Velvet Brookie
50 min
New York Black and White Cookies
1 godz. 15 min
Biscoff Oatmeal Cookies
30 min
Brownie Cookie Bars
50 min
S'more Cookie Bites
25 min
Glazed Lemon Muffins
1 godz.
Sugar Cookies
1 godz. 30 min