
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
White Cake Batter
- 10 oz whole milk room temperature
- 1 tbsp lemon juice
- 6 oz unsalted butter in pieces, softened to room temperature, plus extra to grease
- 2 oz vegetable oil
- 12 oz sugar
- 6 egg whites, from large eggs room temperature
- 12 oz all-purpose flour
- 3 tbsp corn starch
- 2 ½ tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- ½ tsp salt
-
1
tsp almond extract
lub 1 tsp vanilla extract
White Buttercream
- 12 oz unsalted butter in pieces, softened to room temperature
- 16 oz confectioners sugar
- 1 tbsp whole milk room temperature
- ½ tsp almond extract
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 741.1 kcal / 3100.7 kJ
- Białko
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Węglowodany
- 90.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Sód
- 265.6 mg