Bosbessencake met Roomkaasglazuur en Citroen Curd

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
5 sneetjes

Składniki

  • blauwe bessen
    60 g
  • ei
    1
  • melk
    20 g
  • suiker
    45 g
  • vers geperst citroensap
    ½ el
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes, plus extra voor het invetten
    55 g
  • vanille-extract, natuurlijk
    ½ tl
  • citroenschil, geraspt
    ½ - 1 tl
  • bloem plus extra voor bebloemen
    60 g
  • bakpoeder
    ½ theelepel
  • zout
    ¼ theelepel
  • water
    1200 g
Citroen curd
  • suiker
    60 g
  • citroensap, vers geperst
    40 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken
    30 g
  • ei
    1
Roomkaasglazuur
  • roomkaas
    75 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) verzacht
    50 g
  • citroensap, vers geperst
    ½ eetlepel
  • vanille-extract, natuurlijk
    ½ theelepel
  • zout
    1 snuifje
Montage
  • blauwe bessen voor garnering
  • citroenschil voor garnering
    1 theelepel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sneetje

Sód 266.2 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 1750.5 kJ / 418.4 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 17.6 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...