Crema de verduras, albóndigas en salsa de mostaza con arroz

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • de carne picada
    500 g
  • de pan rallado
    20 g
  • huevos
    2
  • de sal
    2 - 4 pellizcos
  • de pimienta molida
    2 pellizcos
  • de aceite de oliva
    30 g
  • de hortalizas para sofrito (puerro, apio y cebolla), en trozos de 2 cm
    200 g
  • de arroz de grano redondo
    180 g
  • de agua
    760 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de verduras variadas (p.ej. calabacín, zanahoria, calabaza, batatas, patatas, judías verdes, etc.) en trozos de 3 cm
    800 g
  • pastilla de caldo de verduras (opcjonalnie)
    1
  • de mantequilla
    20 g
  • de leche
    50 g
  • de mostaza de Dijon
    1 cucharada
  • yema de huevo
    1
  • de perejil fresco picado
    1 cucharadita

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 654 kcal / 2737 kJ
Białko 35.3 g
Tłuszcz 33.7 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 1052.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...