Urządzenia i Akcesoria
Mandeltarte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Portionen
Składniki
Teig
-
125 g ZuckerRohzucker125 g
-
Zitrone nur Schale mit dem Sparschäler abgeschält½
-
Ei1
-
Butter in Stücken100 g
-
Weissmehl250 g
-
Wasser1000 g
-
Essig20 g
Füllung
-
Zucker100 g
-
Vollrahm50 g
-
Zitronensaft1 TL
-
Butter kalt75 g
-
Mandelblättchen200 g
-
Wasser1000 g
-
Essig1 EL
-
Vanilleglace
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
15.4 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1165.6 kJ /
278.6 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
28.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweets
6 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Papet vaudois (Waadtländer Laucheintopf)
55 min
Slow Cooked Kalbsbeinscheibe mit Safran-Risotto
Brak ocen
Meatballs in Tomatensauce
1 godz. 10 min
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Feuchter Haselnuss-Himbeer-Gugelhopf
1 godz. 10 min
Scones
30 min
Low Meat Cannelloni mit Krautstiel
1 godz. 30 min
Zitronencrème
5 min
Getränkter Orangencake
1 godz. 30 min
Baumnuss Brownies
50 min