Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Haselnüsse
- ¼ TL Fleur de Sel
- 150 g Pflaumen, getrocknet, entsteint (Dörrpflaumen)
- 150 g Datteln, getrocknet, entsteint
- 150 g Feigen, getrocknet (Dörrfeigen) Stiele entfernt
- 300 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 200 g Roggenschrotmehl
- 300 g Dinkelmehl, hell
- 1 ¼ TL Salz
- 2 EL Wasser
- Wartości odżywcze
- na 16 Stück
- Kalorie
- 13086 kJ / 3144 kcal
- Białko
- 156.8 g
- Węglowodany
- 247 g
- Tłuszcz
- 167 g
Alternatywne przepisy
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Kabis-Rüebli-Salat mit Feta
15 Min
Süsskartoffelstock
1 Std.
Getränkter Orangencake
1 Std. 30 Min
Rüeblisalat
15 Min
Randensalat
10 Min
Kartoffelstock nature
55min
Aprikosenwähe
1 Std. 10 Min
Getränkter Zitronencake
1 Std. 30 Min
Fruchtglace
5 Min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 Std. 10 Min
Berner Zopf
1 Std. 45 Min