Risotto con parmesano

Risotto con parmesano

4.8 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 ración

Składniki

  • 40 g de queso parmesano en trozos (3 cm)
  • 30 g de chalota
  • 40 g de mantequilla
  • 10 g de aceite de oliva
  • 320 g de arroz para risotto (p.ej. Carnaroli, Arborio)
  • 60 g de vino blanco
  • 820 g de agua
  • 1 cucharada de concentrado de caldo de verduras casero
    1 pastilla de caldo de verduras
  • 1 cucharadita de sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 735.2 mg
Białko 9.4 g
Kalorie 1861.2 kJ / 444.9 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 66.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...