Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 ramitas de perejil fresco, solo las hojas
- 1250 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de trigo mote
- 60 g de chalota
- 500 g de zapallo camote cortado en cubos de 3 cm
- 40 g de aceite de oliva y algo más para decorar
-
30
g de concentrado de caldo de verduras casero
lub ½ pastilla de caldo de verduras - 250 g de leche
- 120 g de crema de leche con un mínimo de 30% de materia grasa
- 100 g de queso parmesano rallado y algo más para decorar
- pimienta negra recién molida, a gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1554 kJ / 371 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porotos granados con mazamorra
1h 15 min
Charquicán con charqui
1h 10 min
Pisco sour
10min
Queque de zanahoria y naranja
2j 15 menit
Queque clásico
1h 20 min
Pasta de ave palta y ave pimentón
35 min
Chupe de locos
1h 20 min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50 min
Plateada al jugo
3u. 40min
Pastelera de choclo
1h
Sopaipillas chilenas
45 min
Pebre
20min