Pistachio Macarons with Pistachio Ganache

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 pieces

Składniki

Pistachio ganache
  • pistachio nuts peeled
    50 g
  • white chocolate small pieces or callets
    140 g
  • whipping cream
    70 g
  • butter
    70 g
  • almond extract
    2 drops
Pistachio macarons
  • blanched almonds (see tips)
    80 g
  • icing sugar (see tips)
    100 g
  • vinegar to degrease mixing bowl
  • egg whites (see tips)
    100 g
  • caster sugar
    100 g
  • food colouring green (see tips)
    2 points of a knife
  • food colouring yellow

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 11.5 mg
Białko 1.6 g
Kalorie 429.5 kJ / 102.6 kcal
Tłuszcz 6.4 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 10.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...