Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g almonds, ground (see Tip)
- 170 g icing sugar (see Tip)
French Meringue
- 85 g granulated sugar
- 115 g egg whites, slightly less than 4 eggs (see Tip)
- food colouring in gel, to taste (see Tip)
Filling
- 140 g sugar
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 185 g blueberries, fresh
- 1 tsp apple pectin NH (see Variation)
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 264 kJ / 63 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3 godz. 45 min
Antonio Bachour: Pancakes with Mascarpone Cream and Berries (Metric)
45 min
Chocolate Gingerbread Cookies (Metric)
2 godz. 15 min
Matcha Wreath Cookies (Metric)
1h
Black Velvet Halloween Cake
1h
Spiced Polish Christmas cake
99u. 30min
Black forest Christmas yule log
1h 30min
Buttercream icing
5min
French Macarons with Blueberry Jam
1h 30min
Caramel sauce
1h 30min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27hod.
Magnolia Kitchen Swiss meringue buttercream
45 min