Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g almonds, ground (see Tip)
- 170 g icing sugar (see Tip)
French Meringue
- 85 g granulated sugar
- 115 g egg whites, slightly less than 4 eggs (see Tip)
- food colouring in gel, to taste (see Tip)
Filling
- 140 g sugar
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 185 g blueberries, fresh
- 1 tsp apple pectin NH (see Variation)
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 264 kJ / 63 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Choux pastry
2 Std.
Crème Caramel (Flan)
3h
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts (Metric)
6h 10min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)
3 godz. 10 min
Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies (Metric)
9 godz.
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3h 45min
Key Lime Madeleines
2 godz. 35 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Liquorice ice cream
8h 30min
Caramel Sauce
1 Std. 30 Min
Sable choux with lime ganache
26h
Pink and White Macarons
1 Std. 30 Min