Vegan Burgers

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
10 portions

Składniki

  • flax seed
    30 g
  • walnut, shelled, halved
    70 g
  • onions halved
    60 g
  • garlic cloves
    2
  • vegetable oil plus extra to grease and fry
    30 g
  • button mushroom, fresh
    225 g
  • fresh brown mushrooms
    225 g
  • rice, any type, cooked store bought or homemade (see Tip)
    315 g
  • lentil, canned without broth, store bought or homemade
    170 g
  • panko breadcrumbs
    60 g
  • balsamic vinegar to taste
    30 g
  • soy sauce
    30 g
  • paprika
    ½ tsp
  • salt
    1 tsp
  • pepper, ground
    ½ tsp
  • hamburger bun
    8 - 10
  • vegan mayonnaise to taste, to serve
  • mustard vegan, to taste, to serve
  • lettuce, any type to serve
    8 - 10 leaves
  • tomatoes sliced, to serve
    2
  • onion sliced, to serve
  • ketchup vegan, to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 809.8 mg
Białko 13.6 g
Kalorie 1678.4 kJ / 401.2 kcal
Tłuszcz 13.2 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 58.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...