Urządzenia i Akcesoria
Vegan Eggplant Massaman Curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
onions quartered115 g
-
peanuts, unsalted, raw30 g
-
red chilli, long deseeded, cut into pieces1
-
olive oil plus 2 tbsp extra to drizzle30 g
-
lemon juice45 g
-
water450 g
-
eggplant, medium-sized cubed (½ in.)500 g
-
salt divided1 ½ tsp
-
vegetable stock paste1 tsp
-
cornstarch30 g
-
Thai massaman curry paste30 g
-
coconut milk140 g
-
agave syrup15 g
-
chickpeas, canned drained255 g
-
green beans, frozen100 g
-
button mushrooms, fresh, sliced sliced100 g
-
cilantro, fresh to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2035.8 mg
Białko
11.7 g
Kalorie
1843.1 kJ /
440.5 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
11.2 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Węglowodany
42.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Rice Cooker Brown Rice Salad
Brak ocen
Spicy Spiralized Zucchini Spaghetti Carbonara
40 min
Vegan Bolognese
50 min
Japanese Ramen Noodle Soup
1 godz. 15 min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 min
Spiced Almond Milk
15 min
Corn Pudding - Pastelera de Choclo
1 godz.
Guinean prawns
25 min
Asparagus, Broccoli and Mushroom Rice
45 min
Marmalade Margarita
5 min
Pumpkin Risotto
45 min