Poulet frit coréen

4.6 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Le poulet
  • 2 gousses d'ail
  • 10 g de gingembre frais pelé et en tranches (2 mm)
  • 70 g de farine de blé
  • 20 g de maïzena
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 2 c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • 1000 g d'ailes de poulet
La sauce
  • 5 gousses d'ail
  • 10 g de gingembre frais pelé et en tranches (2 mm)
  • 50 g de sucre brun
  • 60 g de vinaigre de riz
  • 60 g de miel
  • 30 - 50 g de gochujang (pâte de piment coréenne) selon le goût
  • 30 g de ketchup
  • 15 g de sauce soja
  • 15 g d'huile de sésame
  • d'huile végétale pour la friture
  • 1 c. à soupe de graines de sésame, toutes les couleurs pour saupoudrer
  • 2 oignons nouveaux émincés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2118.4 mg
Białko 48.6 g
Kalorie 3120.9 kJ / 745.9 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Węglowodany 50.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...