Sauce aux champignons faible en glucides

Sauce aux champignons faible en glucides

3.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

  • 45 g d'eau
  • 200 - 225 g de champignons cremini frais parés et coupés en tranches
  • 60 g de beurre non salé froid, en un seul morceau
  • 60 g de farine d'amande
  • 115 g d'oignons en morceaux
  • 1 gousse d'ail
  • ¼ c. à thé de thym déshydraté
  • 340 g de bouillon de dinde
    340 g de bouillon de poulet
  • 85 g de crème à cuisson, 30-40% M.G.
  • 1 c. à soupe de sauce Worcestershire
  • ½ c. à thé de sel selon le goût
  • ⅛ c. à thé de poivre noir moulu selon le goût
  • feuille de thym frais pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 180.2 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 629.2 kJ / 150.4 kcal
Tłuszcz 14.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Węglowodany 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...