Bolo de sêmola e amêndoa

Bolo de sêmola e amêndoa

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fatias

Składniki

Bolo
  • amêndoa c/ pele
    230 g
  • manteiga s/ sal cortado em cubos
    250 g
  • sêmola fina
    300 g
  • fermento p/ bolos
    1 c. chá de
  • sal
    1 pitada de
  • ovos
    4
  • essência de amêndoa
    1 c. chá de
  • extrato de baunilha
    1 c. chá de
Calda
  • açúcar
    140 g
  • água
    150 g
  • mel
    175 g
  • manteiga s/ sal
    25 g
  • água de flor de laranjeira (opcjonalnie)
    1 ½ c. chá de
  • amêndoa laminada torrada
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fatia

Białko 10.4 g
Kalorie 2143.4 kJ / 512.3 kcal
Tłuszcz 32.3 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 48.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...