Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 350 g leite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 70 g açúcar
- 120 g manteiga
- 3 ovos
- 600 g farinha tipo 65
- ½ c. chá de sal
- 2 c. chá de canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1226.7 kJ / 293.2 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 97 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango pizzaiola com massa fresca
30 min
Bolachas de chocolate com recheio de baunilha
1h 40min
Queques de queijo feta e tomate cereja
40 min
Pão doce de canela
2h 40min
Pão com chocolate
2h
Pãezinhos macios de leite
1h 45min
Queques de chouriço
30 min
Pães de leite
1h 35 min
Felisminas
45 min
Pão doce de pequeno-almoço
1h 30min
Pão de cenoura
1h 40min
Pão com chouriço
1h 30min