Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g leite
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 ½ c. chá de fermento de padeiro seco - 25 g açúcar
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 80 g amêndoa s/ pele
- 60 g açúcar
- 100 g natas
- 1 gema de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Brioche com creme de chocolate e avelã
2h
Torta de cacau
45 min
Pão preto
2h
Pão com recheio de truta fumada, atum e queijo-creme
1 Std. 50 Min
Quadradinhos de limão
1h
Bolo xadrez
1h 40min
Waffles em frasco
20 min
Angel cake de avelã
40 min
Bolo zebra
55 min
Bolo Mimoso
55 min
Minibolos-rei de chocolate
3h
Chiffon de laranja
1 godz. 30 min