Vitello tonnato sprint

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • ½ mazzetto di prezzemolo fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
  • 150 g di tonno in scatola, sott'olio (MSC, circa 1 barattolo), scolato
  • 45 g di filetti di acciuga, sott'olio (circa 1 barattolo), scolato
  • 2 cucchiaio di capperi sott'aceto sciacquati e scolati
  • 200 g di panna acida
  • 30 g di maionese
  • 30 g di succo di limone
  • 40 g di brodo a piacere
  • 1 cucchiaio di olio di oliva
  • 8 scaloppine di vitello (ca. 80 g ciascuna), battute leggermente
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 80.3 g
Kalorie 2546.6 kJ / 608.7 kcal
Tłuszcz 28.9 g
Węglowodany 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...