螺旋西葫芦面东炎汤

螺旋西葫芦面东炎汤

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 人份

Składniki

  • 西葫芦 细长型,直径约5公分
    1000 克
  • 蒜瓣
    2 个
  • 红咖喱酱
    15 克
  • 食油
    20 克
  • 新鲜香茅 只取白色部分,拍扁
    3 支
  • 新鲜姜
    5 克
  • 新鲜疯柑叶
    3 片
  • 1 茶匙
  • 1 茶匙
  • 鸡精粉 自制或市售
    10 克
  • 鱼露
    10 克
  • 1200 克
  • 玉米笋
    100 克
  • 虾仁 去壳去肠线
    200 克
  • 牛腰肉 切成薄片(约0.5公分)
    100 克
    100 克 鸡胸肉, ,切成薄片(约0.5公分)
  • 4 个
  • 青柠汁
    30 克
  • 烹调淡奶油
    80 克
  • 青柠 切成楔形
    1 个
  • 芫荽叶 切碎
    4 汤匙
  • 新鲜辣椒 切碎
    2 条

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1316.8 mg
Białko 16.4 g
Kalorie 1206.1 kJ / 288.3 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Węglowodany 19.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie