Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 油
- 10 克 姜 ,切丝
- 1 茶匙 花椒粉 ,或自制花椒粉 (opcjonalnie)
- 200 克 猪肋排 ,切块
- 10 克 料酒
- 15 克 酱油
- 300 克 中式酸菜 ,选着东北酸菜,切小块
- 500 克 水
- 2 支 葱 ,切成葱花
- 1 茶匙 盐
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 663 kJ / 148 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 0.9 g