Floating islands on white chocolate custard

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • eggs 3 x separated
    4
  • cornflour
    1 tsp
  • white sugar
    140 g
  • milk
    700 g
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • cinnamon quill
    1
  • cardamom pods crushed
    3
  • white chocolate broken into pieces
    100 g
  • cornflour
    20 g
  • caramel syrup to drizzle (see Tip)
  • fresh rose petals or dried, to serve (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 130.6 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 1376.2 kJ / 328.9 kcal
Tłuszcz 13.2 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 42.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...