Vegan Gehaktballetjes (Vleesloze Rauwe Gehaktballetjes)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
600 gram

Składniki

  • ui gehalveerd
    60 g
  • teentjes knoflook
    3 - 4
  • tomaat gehalveerd
    80 g
  • zoete paprikapoeder
    3 el
  • Isot peper, geplet (zie tip)
    1 - 2 tl
  • sumak
    3 tl
  • komijn, gemalen
    2 tl
  • peper, gemalen
    3 snuifjes
  • zout
    1 - 1 ½ tl
  • Turkse peperpasta (Biber Salçası)
    65 g
    65 g Turkse peperpasta (Biber Salçası)
  • tomatenpuree
    40 g
  • olijfolie
    65 g
  • granaatappelsiroop (Nar ekşisi) en een beetje meer om te serveren
    10 - 30 gram
  • citroensap
    1 ½ tl
  • suiker
    2 tl
  • water (kamertemperatuur)
    220 g
  • bulgur donker, extra fijn, zie tip
    300 g
  • peterselie, vers geplukt, fijngehakt (zie tip)
    15 g
  • ijsbergsla om te serveren
    15 - 20 bladeren
  • munt, vers geplukt, om te serveren
    3 - 4 stengels
  • rucola om te serveren
    10 - 15 bladeren
  • citroenen om te serveren
    1 - 2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 20 gram

Sód 109 mg
Białko 2 g
Kalorie 284 kJ / 68 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 10.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...