Ensalada de sandía con vinagreta de albahaca y menta

Ensalada de sandía con vinagreta de albahaca y menta

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 raciones

Składniki

Ensalada
  • ½ cebolla morada cortada en pluma
  • 1000 g de agua
  • 200 g de cubitos de hielo
  • 350 g de sandía cortada en rectángulos irregulares, sin piel ni pepas
  • 100 g de arándanos
  • ½ pepino de Alaska, en rodajas
  • 10 g de hojas de albahaca fresca
  • 100 g de queso feta, desmenuzado
Aderezo
  • 30 g de vinagre balsámico blanco
  • 5 g de menta fresca
  • 5 g de albahaca fresca
  • 50 g de aceite de oliva
  • ½ cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 1 cubito de hielo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 469.1 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 1140.5 kJ / 272.6 kcal
Tłuszcz 21.2 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Węglowodany 14.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...