Quiche Lorraine

4.6 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 parts

Składniki

  • 50 g de gruyère en morceaux
La pâte
  • 150 g de farine de blé et un peu plus pour le plan de travail
  • 75 g de beurre froid, en morceaux, et un peu plus pour graisser
  • ½ c. à café de sel
  • 50 g d'eau
Garniture et finition
  • 200 g de lardons en dés
  • 4 œufs
  • 50 g de lait
  • 100 g de crème fraîche
    100 g de crème entière
  • ¼ de c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre noir, moulu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 11.2 g
Kalorie 1405.4 kJ / 335.9 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 15.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...