Urządzenia i Akcesoria
Kremówka w pucharkach
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
15 porcji
Składniki
Krem budyniowy
-
750 g mleka
-
110 g cukru
-
1 - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego3 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
100 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
3 żółtka
Pieczenie ciasta francuskiego
-
275 - 300 g ciasta francuskiego
Bita śmietana
-
3 łyżeczki żelatyny w proszku
-
8 łyżek wody
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
650 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
30 g cukru pudru
Przełożenie deseru
-
cukier puder do oprószenia
-
owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. borówki amerykańskie, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
125.2 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1443.4 kJ /
345 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Szybki deser owocowy
5 min
Deser Czarny Las w szklankach
45 min
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 godz.
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 godz. 15 min
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Rolada żyrafa
3 godz.
Szarlotka w pucharkach
2 godz.