Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g échalote, cortada em metades
- 1 pé de estragão fresco, apenas as folhas
- 50 g vinho branco seco
- 1 c. sopa de vinagre de vinho branco (de preferência vinagre de estragão)
- 200 g manteiga, cortada em pedaços
- 4 gemas de ovo
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta do reino preta em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 Receita completa
- Kalorie
- 7666 kJ / 1833 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 192 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Manteiga trufada
Brak ocen
Arroz integral cremoso com palmito
Brak ocen
Pasta de grão de bico (homus)
40 min
Sorbet de caipirinha
10min
Coalhada seca
15u. 10min
Molho béarnaise
20min
Guacamole
10min
Coleslaw
10min
Molho de baunilha (crème anglaise)
10min
Risoto com queijo parmesão
30 min
Caldo de carne
45 min
Queijo parmesão ralado
5min