Muffin cheesecake ai mirtilli vegan

Muffin cheesecake ai mirtilli vegan

4.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 pezzi

Składniki

Formaggio vegan
  • di anacardi al naturale
    150 g
  • di bevanda a base di mandorle
    90 g
  • di amido di mais (maizena)
    15 g
  • di zucchero
    70 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    ½ cucchiaino
Muffin
  • di semi di lino dorati
    30 g
  • di acqua calda (non bollente)
    2 cucchiai
  • di scorza di limone (senza la parte bianca)
    10 g
  • di zucchero
    110 g
  • di margarina vegana
    90 g
  • di bevanda a base di mandorle
    100 g
  • di farina tipo 00
    230 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    10 g
  • di lievito in polvere per dolci
    5 g
  • di bicarbonato di sodio
    5 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    10 g
  • di mirtilli freschi + q.b.
    150 g
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 277 kcal / 1159 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 205.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...