Spiralized Scalloped Potatoes

Spiralized Scalloped Potatoes

4.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portion

Składniki

  • water to fill bowl
  • potato, waxy ends trimmed. If large, trimmed in a circular shape to fit in the blade width (see Tip)
    570 g
  • Parmesan cheese cut into pieces
    115 g
  • Gruyère cheese cut into pieces
    170 g
  • onion cut into pieces
    85 g
  • garlic cloves
    4
  • butter, unsalted cut into pieces,
    85 g
  • all purpose white flour
    85 g
  • whole milk
    425 g
  • thyme, fresh leaves only
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • white pepper, ground
    1 tsp
  • butter, unsalted to grease
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 511.9 kcal / 2141.9 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 32.6 g
Węglowodany 33.8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Sód 898.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...