Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di prosciutto cotto, a fette, in quarti
- 80 g di cipolle, tagliate a metà
- 20 g di olio di oliva
- 450 g di cavolo verza, a striscioline (1 cm)
- ¾ di cucchiaino di sale
- 250 g di panna
- 50 g di acqua
- 1 cucchiaio di burro chiarificato
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 punta di coltello di noce moscata in polvere
- 750 g di gnocchetti di farina, tipo spätzle
- ½ mazzetto di prezzemolo (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4073.5 kJ / 973.6 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 153.1 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strudel di cavolo rosso
No ratings
Crema Thermomix®
45 min
Insalata di carote con salsa allo yogurt (TM6)
10min
Polenta ticinese
45 min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1h 30min
Condimento piccante-BBQ
5 min
Torta di mele
1 godz.
Crema Thermomix® per le feste
25min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Maccheroni dell'alpigiano
45 min
Pane a torciglione veloce
40min
Muffins con gocce di cioccolato
1 godz.