Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di prosciutto cotto, a fette, in quarti
- 80 g di cipolle, tagliate a metà
- 20 g di olio di oliva
- 450 g di cavolo verza, a striscioline (1 cm)
- ¾ di cucchiaino di sale
- 250 g di panna
- 50 g di acqua
- 1 cucchiaio di burro chiarificato
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 punta di coltello di noce moscata in polvere
- 750 g di gnocchetti di farina, tipo spätzle
- ½ mazzetto di prezzemolo (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4073.5 kJ / 973.6 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 153.1 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai funghi porcini con brie
35 Min
Powerballs (ricetta vegana)
15min
Condimento-BBQ-alla frutta
10min
Vol-au-vent con polpettine piselli e carote
Brak ocen
Panini al müesli (dolci)
Brak ocen
Burro al pomodoro
5 Min
Tortiglioni al pollo e olive nere
35 Min
Bevanda digestiva al finocchio
10min
Bevanda disintossicante per la pelle
Brak ocen
Insalata di miglio in bicchiere
Brak ocen
Ghackets e hörnli gratinati
1h 10 min
Purè di verdure
Brak ocen