Spätzli alla crema di verza

Spätzli alla crema di verza

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 160 g di prosciutto cotto a fette, in quarti
  • 80 g di cipolle tagliate a metà
  • 20 g di olio di oliva
  • 450 g di cavolo verza a striscioline (1 cm)
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • 250 g di panna
  • 50 g di acqua
  • 1 cucchiaio di burro chiarificato
  • 4 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 punta di coltello di noce moscata in polvere
  • 750 g di gnocchetti di farina, tipo spätzle
  • ½ mazzetto di prezzemolo (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 36 g
Kalorie 4073.5 kJ / 973.6 kcal
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 153.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...