Papilotter med vilde ris og estragonsauce (2200 kcal)

Papilotter med vilde ris og estragonsauce (2200 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 portioner

Składniki

  • estragon, frisk kun blade (se variant)
    30 g
  • kyllingebryst, uden skind skåret i 2-3 cm tern
    400 g
  • citronsaft, friskpresset
    20 g
  • salt til at drysse på kyllingen
  • sort peber, stødt til at drysse på kyllingen
  • blandede grøntsager (fx broccolibuketter, peberfrugter, gulerødder, fennikel, kålrabi), skåret i 2 cm stykker
    400 g
  • fennikelfrø, tørret (opcjonalnie)
    1 tsk
  • olivenolie
    2 spsk
  • vand
    1200 g
  • grøntsagsbouillon
    1 tsk
    1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • vilde ris
    250 g
  • mælk
    200 g
  • hvedemel
    30 g
  • smør
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 571 kcal / 2390 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 889 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie