Fruit Tart

Fruit Tart

4.4 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 portions

Składniki

Pastry Dough
  • lemon thin peel only, no white pith
    1
  • sugar
    5 ½ oz
  • all-purpose flour plus extra to dust
    11 oz
  • unsalted butter cold, in pieces
    5 ½ oz
  • salt
    1 pinch
  • large egg
    1
  • egg yolk from a large egg
    1
Pastry Cream
  • lemon thin peel only, no white pith, plus extra zested, to garnish
    1
  • sugar
    4 oz
  • all-purpose flour
    1 oz
  • corn starch
    1 ½ oz
  • egg yolks from large eggs
    4
  • whole milk
    17 oz
  • mixed fresh fruit (approx. 3 pints)
    20 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 371 kcal / 1552 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 43 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...