Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Dough
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 5 ½ oz sugar
- 11 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 5 ½ oz unsalted butter, cold, in pieces
- 1 pinch salt
- 1 large egg
- 1 egg yolk, from a large egg
Pastry Cream
- 1 lemon, thin peel only, no white pith, plus extra zested, to garnish
- 4 oz sugar
- 1 oz all-purpose flour
- 1 ½ oz corn starch
- 4 egg yolks, from large eggs
- 17 oz whole milk
- 20 oz mixed fresh fruit (approx. 3 pints)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 43 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5 godz. 20 min
Chocolate Covered Pound Cake
1h 30min
Cream Puff Pastry (Choux Pastry)
2h
Apple Cinnamon Cake
1 Std. 45 Min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3 godz. 45 min
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2 godz. 15 min
Marble Cake
2 Std. 10 Min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3 Std. 40 Min
Banana Cream Pie with Wafer Crust
1 godz. 35 min
Massachusetts Boston Cream Pie
2h
Green Tea Crème Brûlée
2h 35min
New York Cheesecake
9h 30min