Risotto med ærter og mynte (2200 kcal)

Risotto med ærter og mynte (2200 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portioner

Składniki

  • parmesanost skåret i 3 cm stykker
    30 g
Mynteærtepuré
  • fed hvidløg
    1
  • skalotteløg skåret i halve
    50 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    10 - 20 g
  • ærter, frost (se tip)
    250 g
  • vand
    100 g
  • mynteblad, frisk
    10 - 15 g
Risotto
  • skalotteløg skåret i halve
    60 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    10 - 20 g
  • hvidvin, tør
    200 g
  • risottoris Arborio, kogetid 14-15 minutter
    250 g
  • vand
    450 g
  • salt
    ¾ - 1 tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • grøntsagsbouillon
    1 tsk
    1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • ærter, frost (se tip)
    100 g
  • mynte, frisk kun blade, til pynt

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 420 kcal / 1758 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie