Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 sztuk
Składniki
-
25 g skórki z pomarańczy ekologicznej, pokrojonej na 3 cm kawałki, bez białych błonek (albedo)
-
70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego plus dodatkowa ilość do posypania
-
180 g wody
-
1 łyżeczkę suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
380 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia380 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
gorąca woda
-
napój roślinny np. kokosowy, sojowy, owsiany, do posmarowania (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
66.4 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
838.2 kJ /
200.3 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min
Aperol slush
5 min
Mini hot dogi
1 godz. 30 min
Potrójnie czekoladowe muffinki
50 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2 godz. 50 min
Kokosowe muffinki z płynną czekoladą w środku
1 godz.
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Czekoladowe muffinki z czerstwego pieczywa
1 godz. 15 min
Pizza rzymska
24 godz.
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min