Svinekam med kartoffelmos og salat

Svinekam med kartoffelmos og salat

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
5 portion

Składniki

  • røget paprika, stødt
    2 spsk
  • chili, tørret i flager
    ½ tsk
  • tørret estragon
    1 tsk
  • spidskommen, stødt
    1 tsk
  • hvidløgspulver
    1 tsk
  • sukker
    1 tsk
  • svinekam (se tip)
    1000 g
  • kartoffel, melet skrællet, skåret i skiver
    1000 g
  • mælk
    350 g
  • salt
    1 tsk
  • smør i stykker
    30 g
  • muskatnød, stødt
    1 - 2 knivspids
  • persilleblad, frisk hakket, til servering
  • rucola til servering
    60 - 70 g
  • cherrytomat halveret, til servering
    20 - 25
  • balsamico til støvregn

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 668.3 kcal / 2796.3 kJ
Białko 47.4 g
Tłuszcz 33.4 g
Węglowodany 44.7 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Sód 623.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie