Falafel

Falafel

4.1 18 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 11 godz.
4 porciones

Składniki

  • 240 g de garbanzos secos
  • 80 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
  • 10 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas)
  • ½ cucharadita de comino molido
  • ½ cucharadita de polvo de hornear
  • ½ cucharadita de sal fina
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 300 g de aceite de girasol y un poco más para engrasar las manos
  • 100 g de harina (opcjonalnie) para rebozar las bolitas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 360.9 mg
Białko 13.7 g
Kalorie 3775 kJ / 902.3 kcal
Tłuszcz 79.8 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 44.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...